Armia Krajowa Armia Krajowa
forum Armii Krajowej

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 AlbumAlbum  ProfilProfil    Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

1.,,post'' po polsku to temat wpisu (wpis) ; 2. żeby oddać głos w ankiecie trzeba się zarejestrować)

informacje do Słownika Uczestników Powstania Warszawskiego

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Armia Krajowa Strona Główna -> poszukiwania
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ak
Site Admin

PostWysłany: Wto Sty 29, 2008 1:12 am    Temat postu: informacje do Słownika Uczestników Powstania Warszawskiego
Odpowiedz z cytatem

Od: suchenek [mailto:suchenek@...]
Wysłano: 28 stycznia 2008 11:26
Temat: Poszukiwania

Witam!

Poszukuję informacji w celu uzupełnienia ,,biogramu" do ,, Słownika Uczestników Powstania Warszawskiego"
Poszukiwane osoby:

Zofia Maria Czarnowska Ps.,, Lula" ,,pż".Córka Józefa i Janiny Czarnowskiej z Kroczewa i Włoch(pod Warszawą). Zginęła w Powstaniu Warszawskim 11.08.1944 r na Starówce - Stare Miasto ( przy Kościele na skarpie).Informację o jej śmierci przekazała mamie Janinie - Pani Bukati ? ( nie mam żadnych informacji na temat tej Pani). Prawdopodobnie też uczestniczyła w Powstaniu. Z uwagi na to, że nie mam informacji - do jakiej tajnej organizacji należała kieruję do Państwa w/w sprawę.Czy w Państwa Archiwum - Kartotece występują te nazwiska? Jak zauważyłem na stronie ,, Memoriału / W-wa " jest wiele osób - uczestniczek walk II wojny światowej oraz Powstania Warszawskiego.
Czy mogą Państwo ew. polecić? Z kim należy się skontaktować? ew. do jakiej organizacji w Warszawie ,,AK" zgłosić ,, moje poszukiwania".

Za wszelkie informacje oraz pomoc będę bardzo wdzięczny.
Donat Suchenek

========================

Memoriał Generał Marii Wittek
przedstawicielstwa pełniące stałe dyżury:
Warszawa: Zarząd Główny ŚZŻAK, ul. Zielna 39, ostatnie piątki miesiąca w godz. 12-14

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Armia Krajowa Strona Główna -> poszukiwania Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach